Special Olympics Achterhoek 2018

SPECIAL OLYMPICS 2018 IN DE ACHTERHOEK

Op 14 november 2017 was de Businessclub Gelderland Gastvrij te gast bij voetbalclub De Graafschap in Doetinchem. Gastvrouw en tevens commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap heette de leden welkom; zij maakt o.a. duidelijk dat het stadion meer is dan alleen de plek voor voetbalwedstrijden. Stadion De Vijverberg biedt prachtige accommodaties voor zakelijke bijeenkomsten, presentaties e.d. De uitstekende horeca gelegenheden maken De Vijverberg tot een aangename ontmoetingsplaats.

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam.

In voetbal stadion De Vijverberg in Doetinchem hield Corine Berkel directeur van Special Olympics 2018 een enthousiaste presentatie over dit grote evenement met ruim 2000 sporters en 1000 begeleiders.

Ook voor de toeristische-recreatieve sector biedt het evenement volop kansen om hierop aan te haken zie ook de website www.specialolympics2018.nl.

Download u hier de presentatie van Corine Berkel