In the Olympic mood

“In the Olympic Mood “

Ik heb Corine leren kennen in 2016. Ik werd op 13 augustus 2016 in Rio Olympisch Kampioen op de Keirin en zou gehuldigd gaan worden in Eerbeek. In eerst instantie vond ik het een beetje ongemakkelijk om gehuldigd te gaan worden in mijn eigen dorp. Ik dacht 'wie zit er nou te wachten op de huldiging  van een dorpsgenoot?' . Maar eerlijk is eerlijk het was fantastisch! Van glitter champagne, een tour door het dorp, een eigen gladiool en een heel plein vol met mensen! Heel Eerbeek was uitgelopen en het was van begin tot eind super geregeld. Die dag leerde ik Corine kennen want zij was de vrouw achter de hele huldiging. Later bleek dat ze op het moment dat ik Olympisch Kampioen werd gelijk de burgemeester heeft opgebeld (vanuit Rio) en hem heeft verteld dat zij de huldiging ging doen en niemand anders haha. Ja het was een hele bijzondere dag! Na die dag heb ik contact gehouden met Corine en ze had de maanden na mijn titel een paar hele leuke opdrachten. Één daarvan was de opening van een nieuw gedeelte van de papierfabriek van DS Smith in Eerbeek.

Eind 2018 stopte ik met mijn topsport carrière. Iets wat natuurlijk heel spannend is omdat dat je hele leven is. Na een paar weken heb ik weer contact gezocht met Corine of zij mij misschien kon helpen om eens mee te denken in mijn vervolgstappen. Na een paar keer afspreken met o.a. Jan Roelfs waren we het erover eens dat mijn verhaal verteld moest worden en anderen kon inspireren. We richtten Elis Ligtlee Sports & Lifestyle op. Ik heb voor vele bedrijven en instellingen mijn presentaties mogen geven, zelfs op Texel en we gingen ook samen naar die presentaties toe en het was altijd lachen!

13 augustus 2019 was ook een bijzondere dag. (dat zal 13 augustus overigens voor mij altijd blijven) Tijdens mijn huldiging in 2016 kreeg ik van de burgemeester een straatnaam bord met daarop: Elis Ligtleeplein en hij vertelde  mij toen dat ik mijn eigen plein zou krijgen in Eerbeek. Hoe cool!! Ben je 22 en krijg je, je eigen plein. Het heeft even geduurd maar door het enthousiasme en doorzettingsvermogen van Corine werd eindelijk naar 3 jaar mijn eigen plein werkelijkheid.

Af en toe botsten we wel eens met elkaar maar kwamen altijd weer bij elkaar omdat we een speciale band hebben samen. Zij heeft een speciaal plekje in mijn hart! Ik heb zo ontzettend veel leuke dingen met Corine gedaan en herinneringen mogen maken die ik nooit meer ga vergeten. Vooral de persoon Corine ga ik nooit meer vergeten. Als ik Corine moet omschrijven is het een doorzetter, vechter, workaholic, meedenkend, iemand die al 5 stappen verder is met denken dan menig persoon, maar vooral ook lief!

Lieve Corine, gefeliciteerd met 15 jaar Mood! Blijf zoals je bent en ik hoop dat je heel snel weer de echte evenementen kan oppakken die je zo graag doet en waar je in uitblinkt!

Tante Cor, je krijgt een hele dikke knuffel van Lio en een dikke kus van mij!

Elis