Dikke tút út Ljouwert!

TROTS!

Zó zeg..; 15 Jaar Mood Concepts!! ….Dát wordt even graven!

Corine en ik ‘go way back’!!

Voor degene die het niet weten: Corine heeft stiekem best heel veel met Friesland! (en niet alleen omdat ze daar de hotelschool heeft gedaan).

In 2000 vierden wij ( waaronder ik Froukje; veel Friezer krijg je ze niet) in onze provincie, dat we 500 jaar vol trots onze naam dragen.

Groot feest dus in de zomer van het jaar 2000, met een grootse Friese proeverijen- muziek- en cabararet-evenement genaamd ‘Simmer 2000’,  dat door de provincie trok.  Ik was sinds kort betrokken bij het management van de Friese band ‘De Kast’ die hier de organiserende partij was. En opeens was ze daar…. Corine Berkel! Wáár…? Ze was óveral en vooral onmisbaar en zorgde ervoor dat alles zo ongeveer vlekkeloos verliep tussen de Friese worstjes, kazen, de eigenwijze koks, de mensen van het Groot Russisch Staatscircus en Beerenburg door;  She did it!! Daar was onze eerste kennismaking waarna er vele volgden.

Soms zakelijke ontmoetingen en samenwerkingen, waaronder de opening van een nieuw elektriciteitsnetwerk van TenneT rondom Delft:

Wat zag dat er weer geweldig uit en de presentatie was in handen van: Anita Witzier. Hier werd ik ingezet als zangeres, één van mijn andere bezigheden, en zong een lied over ‘Energie’ in een prachtig Tennet-blauwe jurk met zilveren ‘killerheels’ op advies van Corine en ook de tekst was volledig afgestemd op dit bedrijf en geschreven door wie….? Ja! Van de hand van Mevrouw Berkel alias ‘De Duizendpoot’ herself!

Maar natuurlijk geen half werk: er moest voorafgaande aan dit evenement ‘ook nog even’ een film worden gemaakt! Gelukkig kon Corine zelf de opening wel bijwonen, want tijdens de opnames van deze film vlogen de heggenscharen in brand en kon ze nog nét een elektrisch autootje ontwijken waarin een paar kinderen hun scène speelden. By the way…zélf parkeerde ze haar auto ook nog even iets te dicht bij een greppel onder een gloednieuwe elekticiteitsmast in het Delftste land waardoor de auto een verdieping lager terechtkwam! Opnieuw; een memorabel event!

Dan het 'Goud & Nieuw' feest van Mood Concepts in Eerbeek!! Ze had (terecht) de Gouden Giraffe gewonnen den hier werd ik weer es ‘ingevlogen’ uit het hoge noorden om een mooi openingslied te zingen dat werd aangekondigd door de burgemeester van Eerbeek. (het nummer was uiteraard wederom door haar zelf geschreven) Daarna nog een half uurtje dat Fries tintje in de vorm van een optreden van Syb van der Ploeg. Een topmiddag, die doorliep tot in de late uurtjes, op deze geweldige locatie in het mooie Eerbeek.

Nog ééntje dan…?

Mijn, en ook één van Corine’s hoogtepunten waarin wij samenwerkten weet ik, was toch echt wel hét moment tijdens ‘Campina Dichtbij’.. Deze keer had Corine ‘De Kast’ ( daar heb je ze alweer) kort voor het event ingeschakeld, om een speciale ode te schrijven aan de boeren van Campina: ‘De dag breekt aan’.

De aftrap van die dag was ’s ochtends vroeg, toen de dag aanbrak😉 in Amsterdam; presentatie Bridget Maasland! In het kader; ‘waarom makkelijk maken als het ook moeilijk kan’, ging het deze keer zo:

De Kast live met het speciale lied + heel veel blije boeren erbij én een live-verbinding naar verschillende locaties in het land waar ook boeren klaar zaten voor een onvergetelijke actiedag. Deze dag moest natuurlijk ‘a la Corine’ wel spectaculair worden geopend. En dat gebeurde! Na wat kleine obstakels, liep het op het  laatste moment precies zoals het moest gaan. Soms kun je overvallen worden door geluk als dingen kloppen. En dit klopte helemaal: we stonden samen te huilen 's ochtends om 8 uur, maar vooral door de opluchting en de trots! Alles ging zoals we gehoopt hadden….en méér !! Wát een reactie!! Vraag: “Hoe vaak zie jij boeren ’s ochtends om 8:00 op tafels dansen in een grote loods in Amsterdam..??”

Later volgde hierop een geweldige én terechte beloning;  De Gouden Giraffe Effectief!

Naast deze en meer samenwerkingen hebben we nog meer gezamenlijke ‘hobby’s’:  Lekker shoppen of eten (want wat weinigen weten is dat ze een topkok is. Haar rendang is ongeëvenaard). Met een grote groep relaties en vriendinnen van Corine naar ‘The Bodyguard’… Mooie herinneringen, al meer dan 20 jaar lang en het woord ‘Trots’ is hier al verschillende keren gevallen en ik wil dat nog één keer, of eigenlijk nog een paar keer, onderstrepen:

Corine mag trots zijn op wat ze iedere keer weer voor elkaar weet te boksen en met mensen die ze om zich heen verzamelt die vol trots met haar werken en bovenal mag Corine TROTS zijn op zichzelf!

Dikke Tút út Ljouwert, Froukje Kits