15 Jaar vrienden in business

Ik weet het nog als de dag van gisteren! Of ik een presentatieklusje wilde doen in de studio’s van Ede bij Lukkien! Opdrachtgever was een bureau die een All You Need is Love achtig programma had bedacht voor Tennet! ‘Wish you energy’ genaamd!
Met mijn boekingskantoor maakte ik de prijs af en zo geschiedde dat ik een eerste opdracht voor ene Corine Berkel zou gaan doen.
Een behoorlijke opdracht zo bleek.
Repetitiedag, generale en een avond lang van de ene droom en wens, naar de andere.
Op de dag van het event toog ik vroeg richting Ede om daar in de vroege ochtend voor de eerste keer kennis te maken met ene Corine Berkel.

Bepakt met een kledinghoes, een tas met extra schoenen en een uitgeprint draaiboek        ( we hebben het over minimaal 12 jaar geleden voor de duidelijkheid ) stapte ik de studio’s van Bouke binnen.
Daar stond ze dan. Corine Berkel. Niets kan ik vertellen over loopjes met voeten naar binnen en de kont naar achteren. Blijkbaar heeft collega Milo daar meer oog voor dan ik. Wel weet ik dat ze er stond!

Het was ergens rondom kerst. Ik moest gekleed in een chique en net kostuum, zo was de opdracht. Het enige dat paste bij deze omschrijving was mijn trouwpak van even daarvoor.

Corine stak haar hand naar mij uit en stelde zich voor. Bij het zien van mijn pak vroeg ze zich hardop af of ik al lang getrouwd was……
Al snel bleek dat Corine toch een heel ander idee had over mijn outfit die avond en dag. Zo werd ik spoedig voorzien van kerstmuts, baard en een veel te grote kerstmannenbroek.

Het zou niet de laatste keer zijn dat zij mij voor opdrachten de meest idiote kledij heeft aangegeven.
Van foute glitterjasjes tot aan foute Campina Kaplaarzen met bijhorende Campina overall. En zonder protest heb ik het allemaal aangetrokken, want als zij het vraagt dan doe je dat.

Waar zij ook een ster in is gebleken de afgelopen 15 jaar, is het brengen van enorme enthousiaste mededelingen die uiteindelijk verbloemen waar de kritische vragen over gesteld kunnen worden. Altijd iets speciaals en altijd met enorm enthousiasme gecommuniceerd.

 • Clinton kwam naar Nederland en zij boekte mij vanaf 7 uur in de ochtend voor presentatiewerkzaamheden. Die nacht daarvoor werd ik vader van een meisjestweeling
 • De koeien mochten weer naar buiten. Zij boekte mij in duo met Freek Vonk. Of ik om 6.00 uur op een boerderij onder de rook van Amsterdam wilde zijn
 • Ook zo’n mooi klusje. De Bavaria Dress. Zij belde met de vraag of ik de eerste oefenwedstrijd van het NL-elftal wilde zien in voorbereiding op het WK 2010. Ze had kaarten voor de wedstrijd Nederland Mexico gespeeld in Freiburg Duitsland. En daar zat ik dan ineens met 30 vrouwen en een blaaskapel in een bus naar Duitsland. Is 8 uur heen en 8 uur terug!
  Gelukkig haalde we de krant……..man man man wat een gedoe was dat! Stond ik in de Telegraaf als de bedenker van de Dutch Dress.
 • Of B-Day! Voor het eerst in de geschiedenis van de bierbrouwer in Lieshout ging de brouwerij dicht.
  Het logo werd veranderd en dus was het feest. In het land mochten we geen bier weggeven, vanwege de wetgeving, maar we mochten wel ruilen. Dus zat ik met een mannetje of dertig in een bus naar…….jawel Heerenveen.
  Lieshout Heerenveen is 3,5 uur met een touringcar!
  Toen wij na de middag weer in Lieshout aankwamen was iedereen al dronken!
 • Een bruiloft in Frankrijk, een Mock Up melkpak dat ik tot leven wekte, 40x de Ik Hou Van…..en zo waren er nog veel opdrachten!

In Ede is bij Lukkien het feest inmiddels bijna ten einde. Voor de organisatie hebben we nog een klein borreltje in het café van de studio’s van Lukkien. Een ander familielid van de Moodfamilie geeft acte de préséance; Richard Hekkert.

Ik spreek met wat mensen, neem her en der wat complimenten in ontvangst wanneer zij op mij afstapt. “Goed Gedaan, echt heel blij met je. Maar niet om het een of ander, ik heb wellicht meer opdrachten voor je. Moeten we het alleen even over je gage hebben”.

En zo geschiedde dat mijn eerste ontmoeting met haar ervoor zorgde dat ik direct afscheid naam van mijn boekingskantoor, er een lange samenwerking tussen ons ontstond die tot op de dag van vandaag voortduurt en mijn gages nadien nooit meer verdubbeld werden door diezelfde boekingskantoren.

Ik vroeg haar natuurlijk, wie wil jij dat de fakkel over neemt voor 15 jaar Mood. Kiezen daarin is niet haar sterkste kant, maar wie weet meldt zich een vrijwilliger, die ook de afgelopen 15 jaar mooie herinneringen heeft aan de samenwerking met Mood.

Van harte gefeliciteerd. Al 15 jaar in de Mood. Op naar de volgende 15 jaar.
Waar je mij ook heen stuurt, hoe laat ik er ook moet zijn of wat ik dan ook aan kledij moet dragen, Ik ben er heel graag bij!
Bijzonder mens, bijzonder bureau, bijzondere opdrachten, bijzondere samenwerking, bijzondere vriendschap!

Jeroen